En ny "rondelltomte"

2010-02-28 @ 16:59:04

Hahaha... vi har tydligen fått en aldeles egen typ av "rondelltomte" här på orten, en jättekul grej.
Haha undrar hur länge den får vara kvar. *asg* (vrid lite på huvvet för att se vad de föreställer.. ;)

Firat

2010-02-28 @ 03:43:43

Hej hej.. Firade mamma igår kväll (lördag alltså). Vi kom dit till fikat på eftermiddagen, gav present osv, sen snackade med dem som var där såklart, på kvällen fick vi även mat; stek, potatis, sås & hemgjord lingonsylt och grönsaker. Mkt gott var det.
Dock fyller ju mamma år i veckan, men firade under lördagen då alla kunde komma då.

Måste ringa en vän imorron som jag glömde höra av mig till i fredags...*ooppss* deras son firades under lördagen också men vi var upptagna ju så kunde inte komma till dem också.
Ville gärna till mina föräldrar då syrran också var där och hon åker iväg i några veckor nu från nästa fredag. Träffar henne inte så ofta heller så man får passa på när tillfälle ges.

Just nu sitter jag uppe ensam o njuter av tystnaden, o alla andra sover gott. Jossan vaknade för nån timma sen o hade kissat på sig, så var bara å göra rent o byta i sängen men sen somnade hon om på engång man lade henne igen.
Hon sover ingen middag längre så hon blir ju trött på kvällen och vill sova tidigt, vid 19.00-19.30 tiden om inte tidigare ibland. Men det är ju bättre för henne att sova tidigare på kvällen. Nåja...

Jag har beställt en potta till jossan, haha.. en ny då. Hon har ju en vanlig nu men den är då inte så intressant... Så nu beställde jag en som spelar en melodi när man kissar/bajjar i pottan. :-)
Valde en rosa med nalle puh motiv på. Hoppas vi får den i början på veckan.

Denna är det för övrigt. Finns på www.barnparadiset.se
                                                 
 


Hoppas det ska funka på jossan att hon blir mer intresserad av att använda pottan istället för blöjan... :-)


Näe jag ska nog ta o sova jag också nu. Endag imorrn med.. (idag).. Hehe.

Att somna

2010-02-23 @ 22:22:31

Amanda bråkar ibland när hon ska somna på kvällen, idag är en sån kväll... *suck* Började kvart i 8 med att få henne att ligga still (jossan sov redan då, hon är alltid trött på kvällen och somnar tidigt), iaf.. hon låg bara o drog täcket över huvudet, sen gapade hon efter vatten osv... *suck* sen skulle hon inte ligga där hon låg utan bytte säng. *suck igen* Sen dess har hon hållt på fram o tillbaks, just nu ligger hon iaf stilla i sin säng och läser i böcker, man kan ju hoppas att hon lugnar ner sig iallafall.

Hon "hiar upp sig" så mkt när hon håller på sådär att hon blir jätte varm.
Har absolut ingen aning om varför hon började ikväll heller.
Hon vart sur när hon inte fick sitta kvar vid datorn när de var sovdags, kanske beror på det, men jag vet inte. Jobbigt är det iallafall, och hon behöver ju sova före kl 21.00!  Ibland orkar man inte som förälder, att bråka när det är sent är inte det bästa för då är man ju själv trött, men man försöker så gott det går att hålla sig i skinnet så att säga. Ja jag hoppas hon somnar snart i sin säng så man slipper det där med att bära in henne dit, från tex våran säng. Hon väger ju runt 20 kg nu iaf så det är ju inte så enkelt att lyfta bara sådär. Inte för mig iaf. Hehe. :)
J har kvällsvecka denna veckan. Så jag hoppas hon sover innan han slutar jobba..haha. Nåja, ska gå dit o kika lite försiktigt snart va hon gör, kan ju hoppas hon har somnat, tyst e det iaf men hon kanske läser så... Det lär visa sig.
Som sagt jossan är alltid enkel att få att sova på kvällen, hon sover ingen middag längre på dagis heller så då blir hon ju extra trött med, redan vid 19 tiden idag sa hon: "sova"...
Så det är skönt att ha en unge som vill sova tidigt iaf! :)

Nä ska gå å kolla till Amanda nu. Ha de gott..

Natt prat

2010-02-23 @ 01:41:25

Natt... o jag skulle just få jossan att somna om efter att jag bytt blöja på henne.. Talade om för henne att
-Mamma älskar jossan! Då säger gullungen -mig älsar mamma pappa osså! :) Så sött.
Amanda tänkte hon nog inte på just då eftersom hon sover o hon inte såg henne.

Man blev lixom varm o glad i hela kroppen när hon sa så. Så söt hon är..hihi.

NU e de gonatt igen!

Sent..

2010-02-22 @ 01:46:59

Sen kväller igen...

Hm.. blir av nån anledning alltid sent för mig, jag kan då aldrig gå och lägga mig i tid. *suck*
Kanske dags att runda av nu. Dock har vi kvällsvecka denna veckan så vi behöver inte gå upp tidigt, om vi inte vill såklart.. :) Barnen somnade rätt sent också ikväll så de sover väl till halv 9 ca, antar jag. Men iaf så borde man sova tidigare än va jag brukar göra, inte bra i längden eg fastän jag är van med att lägga mig sent, har typ alltid gjort det... Nåja. Ikväll kollade jag på Wallander, lite. Har ju redan sett den så, sen har vi sett lite OS också. Just nu är det Curling, det är inte så jätte intressant.

Tidigare idag så var barnen och j till hans föräldrar och hjälpte dem att skotta. J's pappa får inte skotta pga hans rygg. J var dessutom upp på deras altantak och skottade dock hade han tydligen ner ett stuprör (hängränna?).. de skulle visst byta ut dem i sommar, men ändå.
Men de gjorde inget hade hans pappa sagt, J fick dessutom "lön" för mödan.
Stog på vlt nu att det har kommit 25 cm snö här i Västmanland sedan i Fredags!! Det är en hel del det! :)
Snart är det nog en meter på sina ställen, faktiskt. Skulle tydligen komma mer snö imorrn Måndag. Dock inte lika mkt men ändå, de räcker nu..de ska bli vår någon gång också. Hoppas jag (!!) :)

Skönt att vi inte har hus just nu, hehe.. Jag har dock suttit nu ikväll och kollat runt på hemnet, men just nu finns de inget direkt som tilltalar så mkt faktiskt. Vi får väl vänta. Vill ju ha i "rätt" område också, alltså området där VI vill bo. Så det är väl bara att vänta tills de kommer något bra, dumt att köpa om det inte är där man eg vill.

Jaja nu blir de nog sängläge här ändå.. Sov gott. =)

Snöstorm..typ. Mm

2010-02-20 @ 23:47:05

Ja det snöar utav bara tusan - igen. Och -10 grader har vi här, ute alltså... Vilket vinterväder alltså.

Idag har vi inte gjort nått, nytta.. som vi eg skulle göra, men vi tog en slödag idag, minst sagt.
J var ju på innebandyn på förmiddan, sen åt vi köttbullar o mackaroner - orkade inte laga ordning något annat. Vid 14 tiden lämnade vi barnen hos Emmy, j's mormor, så dem fick vara där ett tag och träffa henne. Vi var hemma och slöade bara. Skönt att ta det lungt ibland ensamma. Blir inte så himmla ofta vi är barnfria så man får passa på när nån vill ta barnen utan att man frågar först. För de va hon som ringde hit o frågade faktiskt. =)

Senade hämtade j barnen igen innan dess va han in på ica o handlade lite smått. Barnen hade ätit där så de va i princip bara att lägga ungarna när de kom hem, eller ja de tog ju en stund innan de kom i säng, men vi gjorde ingen kvällsmat iaf. De hade ju redan käkat.
Sen åt vi mat från Max, jag & j alltså. Så.. slödag nr 1. Men de behövdes.
Barnen hade iaf haft det bra hos Emmy, de gillar att vara där.

När j var på väg hem ifrån Emmy så ringde hans mamma o frågade varför vi inte kommit dit idag.... Öööhh?? Vahdå.. Han hade glömt att vi skulle dit idag för att fira hans pappa som eg fyller år på torsdag, men då jobbar j kväll så då kan vi ju inte komma dit... *hm* Ooooppsss... varken jag eller j hade kommit ihåg det alls, de bestämdes för ett tag sen, så inte så konstigt att vi glömt det.. men men, de bestämde att vi ska dit imorrn istället då. Först ska j dit o skotta på förmiddagen sen ska vi äta lunch där.
Så typiskt då vi eg har mkt att fixa här hemma imorron. Och eg skulle vi ha besökt N,S & B och deras nyfödda lilla bebbe, men de blir inställt iaf eftersom jag är lite förkyld. Vill ju inte smitta ner en nyfödd.
 
Får skjuta upp det till nästa helg... den helgen ska vi även fira min mamma i förskott, eftersom att syrran åker till Fiji då när mamma egentligen fyller år. Samma helg är det en liten kille som fyller 6 år som vi också ska hem till och fira. Fira fira fira fira.........
En kompis till mig fyller samma helg men tror inte vi ska dit för vi har inte haft nån kontakt nu faktiskt på ett tag, hon hör aldrig av sig längre. Iofs har hon alltid varit dålig på sådant, bara jag som alltid hör av mig, när vi var yngre med. Så jag tror faktiskt jag skiter i det, om nu hon inte hör av sig till oss innan om att hon fyller år....... Man vet aldrig. Haha. 
Näe men det är sjukt tröttsamt att bara en ska höra av sig till nån.. nåja tror ni fattar va jag menar.

Nu ska vi kolla på ett inspelat CSI Miami, de som va i torsdags. ha de gott. =)

Snart Fredag!!!

2010-02-18 @ 23:53:46

Skönt att det snart är fredag.. men blir en stressig helg, skulle behöva ha en helg efter helgen om man vill hinna med allt man planerat.

Ska tex gratulara 2 kompisar som fyller år, + gratulera några som fått barn för någon vecka sedan. Har ju inte träffa lilla tjejen än så det vill man ju, de växer ju så fort när dem är små.. :)
Sen vill man hinna med att ta sig ut ocskå med barnen, tänkte köpa en sån där madrass som man har och åker på i pulkabacken, det gillar tydligen jossan också att åka på. Hon gillar inte pulka eller bobb... Men madrass har hon åkt på dagis och hon hade skrattat jättemkt tydligen. :) Skoj! 
Hon sa här hemma med att det var roligt!
Kul om hon också börjar gilla det. Dock verkar de vara dyra, såg att de kostade 399:- på ett ställe. Men det är det väl värt om nu jossan gillar att åka på dem. Och snö har vi nog kvar ett bra tag så... Snöar ju mer nu o skulle komma mkt i helgen igen... (våren kommer väl till midsommar med all denna snö vi har i vinter) :-)

Ja sen behöver vi fixa lite grejer här hemma också, skulle behöva storstäda, även göra rent i tvättmaskinen märkte jag. Var nån beläggning på glaslocket, på insidan. Usch. Ja sen behövs det handla och sen vill man ju vila också........ hur ska man hinna allt? Minst en helgdag till tack. ;)

Nån gång..

2010-02-13 @ 03:16:10

Nån gång skulle jag faktiskt vilja vara på en OS invgning. Det är så  faschinerande, tycker jag. :)
Nästan så att man blir tårögd. Jag är sånn, kännslig.. blir tårögd för "fina" saker. Hehe...  Jag ryser redan nu när jag kollar.. *sss* Ja jag ska åka på en os invigning någon gång i mitt liv iaf. :)

Natti natti!

Fredagen..

2010-02-13 @ 01:14:10

Fredagen redan slut.. nu e det snart sovdags så man orkar med en dag med barnen.. hehe. Trotsiga barn är inget kul...fast jag hoppas iofs att de är mindre trotsiga än va de brukar kunna vara.. Nåja. Dom är ju i den åldern båda två så det är inte ngt konstigt med trots hos dem...

Imorron väntar innebandy as usal, typ, sen fundera vi på att åka in till Lögarängsbadet på eftermiddagen tillsammans med barnen, John o barnen badar ju garatis där :) Eller iaf jossan är det gratis för Amanda vet jag inte. Får se vad man orkar. Finns några "roliga" snöhögar här utanför huset också som kan va kul för barnen att leka ett tag i med. Gigantiska som de iofs plogat ihop, men ändå. Alltid kul med snöbus... :)

Ikväll käkade vi familjepizza. Orkade inte laga iårdning ngt annat så det fick bli pizza. Sen efter det var det sovtajm för jossan, ja inte direkt på studs efteråt men ett tag efter. Hon är trött på kvällarna så hon brukar somna tidigt. Hon har slutat med att sova middag på dagis så det är ju därför hon är trött på kvällen, men det är ju bättre att hon somnar i bra tid och sover sina timmar hon behöver.
Amanda var uppe till 21 nånting iaf. Men hon är ju snart 6 år så ibland vill hon sova tidigt med men det är inte så jätteofta längre, sen var det ju fredag med så då fick hon vara vaken en stund extra. :)
Försöker annars att hon ska göra sig klar och sova vid 20.00-20.30 ungefär.

Aja..fredagen va en lugn o ganska bra dag iaf..

Nu ska jag sova så ni får ha de så bra.. :)

Sjukt trött

2010-02-11 @ 22:46:53

Usch så sjukt trött jag varit idag, sov i sängen typ hela eftermiddagen, när jag vaknat tog jag en dusch. Det var skönt. Blev på lite bättre humör då också efter duschen, snart ska jag byta lakarn i sängen så då kanske de känns lite bättre att lägga sig också.
Barnen och j var till Emmy en sväng efter att j kommit hem från jobbet, jag var ju inte på humör så jag var inte med. Barnen hade fått kvällsmat där så vi slapp laga någonting ikväll. Älsklingen o jag köpte pizza nu ikväll när barnen hade somnat. Det var vi värda..typ. :) Eftersom jag ska sluta äta sånnt helt så var det "typ" sista gången jag åt sådant på väldigt länge nu.. måste ner i vikt.

Nu ska jag slösurfa lite en stund sen byta läkarn i sängen o sen ssooooovvvaaaaaa... :)

So not in the mood today..

2010-02-11 @ 11:39:08

Usch vad jag verkligen inte är på humör idag!! Usch usch usch!!

Jag vet dock vad de beror på.

1. Fick ett very bbaaaddd besked igår från mamma. Inte alls vad man ville höra direkt. Fyyy usch!!

2. Jag är så trött - pga en utebliven sömn inatt pga beskedet man fick o sen vaknade jossan kl 4 också och ville ha välling, hon somnade inte om förrens kl 5 nångång... snacka om att man var trött då ZZZZZzzzzz... tror jag somnade före henne faktiskt. J gick upp nån gång efter kl 6 också så då vaknade jag till då med. Sa hej då till han iaf när han skulle iväg till jobbet. Otroligt att han kom ihåg både matlåda + smörgås idag. Hehe.. :)

Barnen kom iväg till dagis sent idag med, kl 10 var vi där, ungefär. Jossan va på dåligt humör hon med idag, usch.... hon grina för allting, typ. Ville inte klä på sig eller nått, bara massa gnäll. Antar det berodde på att hon var vaken inatt då. Hoppas hon blev på bättre humör på dagis o att hon vilar på vilan efter lunchen det behöver hon.

Nu har jag nyss satt igång en tvättmaskin + diskmaskinen. Jag tänker vara sjuk idag pga hur jag mår. Så ska snart gå och vila. Känner mig inte alls bra eller på bra humör.
Ang beskedet man fick så gäller det min pappa. O hans cancer.. :-/ FAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AH... ha en bra dag!

Tvätt kväll *jippii*

2010-02-09 @ 22:16:37

Puh.. Klara i tvättstugan nu då. Skönt, men fick hänga endel här hemma som inte hann bli tort där nere.
Amanda var med ner två vändor sen så var det sovdags för henne också, jossan somnade redan kvart över 7, då va jag kvar här inne o j och Amanda gick ner igen.

Ikväll var amanda duktig och bråkade inget innan hon skulle sova, skönt. Dock somnade hon på soffan och inte i sin säng ikväll heller, men hon somnade iaf redan 20.30 så det var en bra tid. Har blivit närmare kl 22 - 22.30annars på senare tid, inte bra. Dock vet vi varför nu som hon inte vill somna i sin säng, för att hon har drömt mardrömmar där och blivit rädd. J pratade med henne igår kväll om drömmar o så, och jag hoppas det blir bättre iaf, nu vet vi ju vad det handlar om att det inte bara är trotts och bråk. Skönt att veta det.


Vi käkade förresten våfflor ikväll, de va gott. Amanda smällde i sig 3 hela våfflor!! O jossan 1½.

Snart sovdags här känner jag, jag har ont i huvudet.

Natti på er.

Pausar framför datorn

2010-02-08 @ 11:40:42

Tar en paus framför datorn. Fast jag borde inte för jag har ont i ena skuldran så jag borde vila på annat sätt.
Gör jätteont när jag sitter för länge, suck. Vet inte vad jag gjort heller igår kväll fick jag lov att ta alveon för att det gjorde så ont. Gör ont från axeln, till skuldran och i prinsip ner till halva armen på högra sidan. *suck*
Fast jag tror jag sitter fel när jag sitter framför datan. Stolen är inte den bästa och jag sitter hukad/böjd på ett knasigt sätt, kan ju inte vara så bra direkt.
Kanske borde införskaffa en datastol med bra armstöd, sitter ju på en vanlig halvtrasig stol som vi även har i köket i denna modell dock inte halvtrasiga men lika dana.. =)
Behöver nya stolar dit också, till köket med så det ska vi snart införskaffa oss. Ev även till vardagsrummet så man har bra stolar när man använder "finbordet". Brukar få bära från köket o till vardagsrummet. *mmm*

Ja ja, jag fryser as mkt så jag tog på mig fleacetröjan inne, *bbrrr* Skulle inte vara fel att ha en kamin eller så..men jagbor ju i lägenhet och här går det inte att ha kaminer och sånnt, tråkigt.
Om jag flyttar till hus nån gång så ska det kunna gå att installeras där, det är en sak som är säker. =)
Imorse var det kallt ute igen, ca -10 grader. Lite skillnad från va de var i helgen när det nästan var + grader ibland. Det var faktiskt skönt.
Såg på dagis att det hängde massor med istappar från deras tak. Någon hade också slagit ner en superstor bit is, antagligen från stupröret på väggen... ja den va himmla stor alltså, jossan bara pekade på den! Med öppen mun! :) Sen såg hon små bitar på backen med som hon hann med att stoppa in i munnen, rackar unge alltså. Hon stoppar snö o grejjs i mun hela tiden. Man får passa henne när man är ute. Usch.

Amanda lämnade jag av vid gymnastiksalen där femårsgruppen skulle ha gympa kl 9 i morse (ja de andra var där så jag lämnade henne inte själv såklart!). Kul för henne med gympan.
Sen gick jag vidare till dagis med jossan, där satt dem och läste bok när vi kom in. Nu har dom lunch ser jag på klockan, bra det för Amanda åt ingen frukost i morse, typ.. någon tugga på tekakan och lite lite yoggi bara. Inte likt henne, men hon va trött så det kan ju vara därför. Jossan ville bara ha välling, som vanligt. Hon äter inte smörgås på morgonen alls. Hon verkar inte gilla det. Spelar ingen roll vilken sort det är. Hårt bröd går bra ibland.. knasigt alltså. Men men är hon nöjd med det så. =)

Näe nu kan jag inte sitte här längre. Vi höres ikväll, då tänkte jag fixa layouten faktiskt. =)

Ha en bra dag!

Vilken kväll!!

2010-02-07 @ 02:26:27

Oj oj vilken röjjar kväll!!

Haha, både jag o maken har sovit i soffan sedan kl 23!!!! Ja jisses... blir man så trött av att vara på shoppingtur när man är förälder? *ttsss*

Näe nu ska jag sova vidare i den sköna sängen istället. :)

Natti. :)

Lördag

2010-02-06 @ 13:20:06

Lördag idag då. skönt. Imorgon är det ju som sagt Söndag.. Och då är det även vår bröllopsdag!! 6 årig bröllopsdag. Det ni. :) Blir väl att äta någon god mat iallafall, men annars tänkte vi inte göra så mkt, ta det lungt och gå ut o göra något kul med barnen i snön. Skulle ju vara fint väder imorgon...

Annars då, ja barnen är just nu hos j's mormor, de skulle äta lunch där och va kvar en stund med, för vi ska straxt åka till stan och handla. Mat bara så inga skojigheter. Hehe.
Barnen hatar att vara med i mataffärer och handla så därför lämnade vi bort dem till E så länge. Så får de lite roligare iallafall när vi handlar. Jobbigt att ha med skrikiga och gnälliga barn när man ska försöka handla smart. ;)

Jag vaknade tidigare idag av att grannen spekade högt på radion.. det var programmet "ring så spelar vi". Haha.. känner ju igen signaturmelodin till det. :)
Men ganska så irriterande att höra exakt allt vad som sägs på grannens radio..... den tanten måste ha hörselproblem. Hon gör så varannan lördag, det är tydligen då det där programmet sänds. AAAhhhh jobbigt!!
Barnen o j var ju iväg på innebandyn just då så de slapp ju vakna av det iaf. Nästa gång ska jag nog iaf lägga en lapp i hennes brevlåda och be henne sänka ljudet på radion till nästa gång det är... Väldigt irriterande är det.
Är ju så oerhört lyhört här också så man hör om nån nyser eller så, eller t.om kissar på toan och om nåns väckarklocka sätts på tidigt på morgonen... jobbigt. En granne har sin väckarklocka på kl 4.00 på morgonen.undrar om denne börjar jobba kl 5 eller nått sånnt då. Jag har hört alarmet ibland nämligen.
Nåja... nog om det. :)

Ska dra på mig jeansen och sen ska vi iväg. Trevlig lördag på er!

Natt

2010-02-06 @ 01:07:58

Mitt i natten..

Har tidigare kollat på terminator på tv, käkat pizza o floffat. Fredag ju. :) Haha näe men gott var det.
Jossan somnade tidigt, redan straxt efter kl 19, hon var trött ett bra tag innan det. Barnen åt köttbullar och potatis o sås, det dög bra till dem. :) Amanda var vaken till 21, då hon slocknade i våran säng... som även jag gjorde, innan hon somnade, haha.. Trött var jag och sen mådde jag illa ocskå usch o fy, mådde riktigt konstigt ett tag. Känndes som för ett år sen när jag blev magsjuk (vinterkr'ksjukan), blä säger jag bara.
Men nu mår jag bättre igen, konstigt. Men vill INTE bli sjuk i det så de är bju bra att det gick över.

Jaja nu är det sovdags, lördagen består av innebandy, storhandling av mat, samt ev luncha på Pizza Hut!

Natti natti!

Hej hopp

2010-02-05 @ 12:17:06

Fredag!!!!

Började med en skit morgon med barnen. Eller iaf med jossan, hon var inte nådigt jobbig. *ryser*
Amanda skötte sig bra iaf, skönt det.
Jag hade ju tänkt ta bobben till dagis, men eftersom jossan var på sitt sämsta humör var det vagnen som gällde iallafall. Jobbigt bara att dra den genom snövallarna som inte är bortskottade än. Cykelbanan till dagis var iaf röjd. Skönt att det gick bra att gå normalt på något ställe.
Dock har jag så ont i min vänstra fot så väl hemma tog jag två alvedon. Den är uppsvälld vid knölen på foten. Misstänker att det är mina skor som är boven till det onda i foten. De är inte bra längre, dags att köpa nya nu.
Jag får ta o vila foten medans jag kan. Gör ont bara jag stödjer normalt på den. Suck, alltid något skit!

Grattis förresten till Nicklas o Saara som fick deras efterlängtade lilla Denize igår, torsdag!!!!!! Jätteskoj!!!! :)
På måndag hade det blivit 2 veckors övertid för Saara om hon inte födit innan. Vad jobbigt!
Jag hoppas de alla mår bra nu! Ska bli kul att se lilla pyret senare.

Igår fyllde ju även syrran min år. Jag gratulerade henne med ett ihopknåpat kort via emailen. :)
Skrev även grattis på FB såklart. Haha. Men vi var ju där i Uppsala i lördags o grattade henne på riktigt.


Nej nu ska jag koka nudlar och steka på wok grönsaker... lite i maggen måste man ju ha. Sen måste jag nog vila tror jag innan kidsen ska hem.
Får se va som händer i helgen, ev pulkaåkning någon dag iallafall. Måste ju passa på. :)