fortfarande sjuk

2010-10-31 @ 02:12:48

Hej..

Är fortfarande sjuk, så jag har inte gjort så mkt roligt direkt... har inte ens varit ut. För i morse vaknade jag med hög feber, svinont i halsen och hade svårt att andas + hade öronvärk. Blä!!! Fy va sämst jag mådde ett tag, men jag har mest legat och vilat, druckit vatten och te med honung i. Knaprat ipren... :-/

Hjälpte till ett tag med ungarna när A skulle iväg på Halloween party. Sen tog jag en dusch, de va skönt o behövligt eftersom man svettas endel efter några ipren.
J och jossan åkte iväg till ica en sväng o handlade hem de vi skulle äta på kvällen, A åt ju tacos hos kompisen.
Ska förresten maila mamman till A's kompis så skulle hon skicka lite foton från partyt. Man vill ju se lite från när kidsen var så fint utklädda. :-)

Iaf så tog jag o j och städade av i A's rum sen när hon var iväg. Rummet var ett enda stort kaos.
Nu behövs det dammsugas o torkas golv bara men de tar vi imorgon Söndag.

Förresten nu inatt ställer vi om klockan, till vintertid.... Ännu mörkare tider alltså! *suck*
Hoppas detta halvåret går fort så det snart är sommartid igen..hihi. :-)

Nej nu ska jag sova, eller försöka iaf. Beror ju på hur mkr man snorar och så...

Natti natti

Atjo prosit...

2010-10-29 @ 17:59:53

Ja just, atjo prosit host host.... men har mest ont i halsen faktiskt.
Jaja d går väl över, dricker honungsvatten nu.

Mamma va nyss hit med Amandas halloween dress som hon hade sytt upp. Den blir bra. Ska bli skoj och fota henne imorron.

Fick veta av john att det sitter en lapp uppe på förskoleklass där amanda går att det går vattkoppor där nu.
Så nu får vi väl vänta och se om det blir ngt på Amanda eller inte. Ska väl förvarna dagis också så dem vet iaf.

På måndag, tisdag o fredag är barnen lediga helt, det är höstlov nu så då får jossan med va ledig.
Får väl ta en tur till badhuset kanske så vi kan göra ngt, och hoppas det blir fint väder så man kan va ute också.

Nu är j och jossan iväg och handlar toapapper sen skulle de köpa kinamat. Blir gott det. Om jag nu känner nån smak..........

Trevlig helg.

sovadag

2010-10-28 @ 18:36:46

Sova är det som jag gjort idag, typ... Har inte mått så bra alls, har ont i huvudet nu också, är mer snorig osv... usch. Jossan va på dagis från 10-15 idag och lekte med kompisarna. Det hade gått jättebra. Hon va nog glad att komma tillbaks dit och få leka av sig. Bra med mat hade hon ätit också. Så, tummen upp.

Ska ta och packa Amandas väska snart, vi glömde den i morse och frukten också då såklart. Tur så fick hon en frukt av en kompis som hade två mandariner med sig. Första gången på hela terminen som vi glömt frukt. Amanda va rätt bråkig i morse så blev rättså stressigt med allt pga det. Så det är väl därför vi glömde, man blir rätt stressad när hon bråkar och man blir sen till skolan. :-/
Brukar alltid komma ihåg allt hon ska ha med sig och så. Så ska komma ihåg att fixa gympapåsen också nu snart, så det kommer med imorgon.
Imorgon ska de ha Disco på förskoleklass. Tillsammans med den andra gruppen. Blir nog skoj för dem.

Snart dags för barnen att sova igen..dagarna går så fort, är bara det man gör känns det som - väcker dom, ger frukost går till skola/dagis och kommer hem, lagar mat och lägger dom, usch va trist. Skönt att det är helg snart!

Sjuklingar och kläder

2010-10-28 @ 02:55:14

Hej hej...

Borde sova nu egentligen. Men sov i soffan tidigare ikväll så jag va inte trött när j gick och lade sig. Men har setat här alltför länge nu tycker jag. Iofs är det skönt att sitta i det tysta också, har kikat på tradera o blocket, olika bloggar, familjeliv osv osv...
Ang tradera så letar jag skridskor i strl 33-34 till tjej. Om nån har ett par sånna så hör gärna av er.
Ska kolla efter ett par till jossan med hon har 26-27 i strl så om nån som ev läser har det, hör gärna av dig för det med... hehe. :-)  Blir det ingen is ute i vinter så har vi ju ishallen så åka kan vi göra ändå. :-)

Jaja... imorrn får nog jossan gå till dagis iaf, en kort dag till att börja med. hon är så otrolig uttråkad här hemma nu så hon behöver få komma iväg och leka av sig. Blir nog bara mellan kl: 10-14.00 så de e ju rätt lagom att börja med.  J och jag är sjuka så han blir hemma från jobbet imorron med. Dock är han bättre än va han va i förrgår så det är ju bra. Jag har skitont i halsen, kan inte svälja ibland. Jobbigt. Känner mig ganska varm nu med så det är väl bäst att gå och lägga sig.

Imorron ska jag lägga ut lite annonser på saker som vi säljer bort, begagnade barnkläder o saker. Har en hel hög med kläder på golvet i sovrummet bara försmå kläder som inte jossan heller kan ha längre, så det måste bort, ska rensa o kolla ut va man kan sälja och inte.
Nån som vill ha ngt? Har lite olika vanliga tjej kläder, vinter overaller osv.

Amanda o j va till min mamma ikväll med Amandas dress hon ska ha på lördag på halloween partyt. Mamma ska fixa till den lite. De va en häftig dress hon (Amanda) valde, ska fota sen. :-)

Nej nu sova nog svammlat... hehe ingen som e intresserad av att läsa ändå, eller? :P

Ha de gott alla.

Fryser

2010-10-26 @ 23:37:57

Brrr! Sitter och fryser Har ont i halsen också och känner mig risig. Så jag borde väl gå och lägga mig jag med.
Älsklingen gick och lade sig straxt före kl 22, han var inte så bra han heller, han kan knappt prata lägnre pga halsen och fryser hela tiden, förkyld m.a.o ... Jossan är jätteförkyld ännu. Så hon blir nog hemma hela veckan.
Hon var ju till VC med J i går och fick medicin, det är hennes förkyldningsastma som spökar, men idag tyckte jag det verkade som att hon blivit mer snorig och så också. Tidigare har hon typ bara hostat, mycket.
Amanda är frisk iaf...än så länge. Hoppas hon klarar sig. Hon ska ju på party på lördag. Halloween.. :-)

Hade ett gräl med A nu innan hon skulle sova, ville inte sova och tjafsade osv, hon kom inte i säng förrens halv 11 ungefär. I vår säng då. Jobbigt med dessa tjaffs, skrik o gap och tror hon kan bestämma.
Inte bra alls att hon håller på såhär. Får väl se hur trött hon är imorgon bitti. *suck*

Imorron ska de ta porträttfoto (Amanda alltså), har tagit fram kläder till henne för det. Lite finare. :)
Kl 15 är det också dags för dr besök där på skolan hos skolsköterskan, de ska få spruta, och kolla hjärta,lungor osv. Förälder ska va med så det blir väl jag eftersom j är dåligare än mig nu.

Hittade förresten min vinterjacka ikväll. Den har varit borta... hehe. Bra, tänkte köpa en ny lite senare.

J och A var förresten in till stan idag. Först till skopunkten och köpte skor till A, kängor med foder i, hon har haft gummistövlar för länge nu o det började jag bli lite irriterad på...hehe, nu fick hon skor som liknade hennes gummistövlar så då borde hon kunna ta dem istället, hon har varit så envis med sina himmla gummistövlar bara pga att dom hade blommor på sig... *ttsss*   Blev sådana http://www.skopunkten.com/Barnskor/Modeller/24-30?art=255148 här nu ist, bättre än gummistövlar som sagt. :)
(gick inte att lägga in en bild).. ???

Ja efter skopunkten var dem till Leklust och köpte en dress till Halloween partyt. Hmmm... jaja, får väl se hur hon blir i den... hehe. :-)

Nä nu ska jag ta och sova. Fryser allt för mkt nu.

God natt!!!




Tee for two..

2010-10-24 @ 23:56:13

Hej å hå...
Sitter o dricker lite te. Fryser som attans. Helt sjukt. Sitter t.om på en filt som jag la på stolen och har värmeljus samt fleacejacka på mig inne! Brrrr!! På g att bli sjuk?? Lr varför fryser jag så mkt nu då?

Jossan är dålig än, så hon blir hemma imorron med. Hon är superförkyld, men ingen feber iaf.

Amanda var hos Kenna idag hela dagen nästan. Hon va supertrött när hon kom hem, så då blev hon sådär himmla jobbig och bråkade om allt.
De badade en stund iaf medans jag gjorde mat, Lasange blev det. Gott.

Har vunnit några auktioner på Tradera. :-) Bla vantar till jossan för 40 kr, kängor, nya termoleggings till Amanda och har bjudit på en annan grej till Amanda med som jag hoppas jag vinner den ligger på 20 kr nu. Billigt. :-)
Måste slänga iväg lite kläder jag oxå, har mkt som ligger som är för smått. Kan säkert få nån hundralapp för det för det är ganska fina saker iaf. Utan fläckar. Visst det är använt men i fint skick. Overaller & skor har jag också.

Tradera är bra, men farligt med hehe.. Man får tänka sig för vad man bjuder på o va priset är.

Nu är det sovdags. Så man orkar med en tjatig och uttråkad jossan imorron...... :P

Kaos dag

2010-10-24 @ 00:28:49

Kaos dag var det minst sagt...uhhh jossan var väldigt jobbig idag, så jag slappar nu en stund innan det är sängdags för mig med.

Jossan är förkyld och hade lite feber i morse, så hon var otroligt uttråkad, och verkade inte alls hängig eller så, bara när man märkte att hon började hosta igen. Hostar mest på natten, (ibland på dagen), men det är en hosta som "inte låter bra".... så vi får väl se hur hon är på måndag om det blir nå dagis eller inte, hon var hemma i fredags för att hon hostade hela natten typ. Så nu börjas det väl, sjukstuga perioden. *suck*
Nåja, har klarat oss bra hittills iaf.

Amanda var hos Johanna o lekte idag (igår).... *eehh*.. hm.. det hade gått bra, hon var där hela eftermiddagen.
Imorgon (idag) ska hon till Kenna. Skönt för henne att komma iväg och leka lite med kompisar när vi inte kan göra så mkt för att lillasyster är sjuk.

Sent på eftermiddagen idag va j iväg och köpte en uppsättning begagnade vinterdäck. Bättre begagnade faktiskt med all dubb kvar. 500 spänn för dem, perfekt! Skitmärke, men duger ändå, för denna bil har vi iaf inte kvar så himmla länge till, förhoppningsvis. Däcken hade gått en halv säsång förra året....

Nä ska kika runt lite på flashback forum ett tag, sen sova.

Natti natti

Aj och usch..

2010-10-21 @ 11:32:12

Hej å hå...
Har ont i kroppen idag. Känner mig inget vidare alls, + att jag fryser som tusan. Ska ta och lägga mig och vila snart...bara de slutar blåsa med sånna där lövblås grejjer utanför, låter hur mkt som hälst, ganska omöjligt att somna då.... Hade eg tänkt cykla ner och klippa mig idag, men hoppar det faktiskt. Orkar inte o fryser för mkt.

Jossan hostade endel i morse, lät inget vidare, men hon va pigg annars, så hon är på dagis ändå. Får se hur hon blir om det blir nå mer av det eller om det stannar där...hon har ju klarat sig bra hittills i höst.
På lördag har vi ju kalas för henne igen så det vore ju synd om hon var dålig då. *peppar peppar*

Idag kom vi i tid till skolan iaf. Lite jäktigt vart det, men men det gick bra, jag hade jossan i sittvagnen faktiskt. Så kan man gå på lite fortare. Kommer såklart låta henne gå när vi har lite mer tid på oss på morronen...
Har en bit till skolan, eller ah det tar ca 10-15 minuter att gå dit när man går med barnen och i deras takt.

Det som tog tid i morse och som alla andra mornar var att jossan inte vill klä på sig ytterkläderna.
Där blir det lixom stopp för henne. Har vi bra tid på oss, så har vi det inte efter att jossan krånglat. *suck*
Men vi kom iaf i tid i morse, var nog där typ kl 8.10 eller nån minut innan tror jag..för de hade inte gått in än. Amanda börjar kl 8.10... gav amanda en kram och sa hej då, sen gick vi ner till dagis, jossan och jag.
Mötte Sean's mamma utanför och pratade några ord med henne, sen gick vi in, så jossan fick äta frukost.

Har fixat lite hör hemma, gjort lite matte, slöat vid datan o käkat frulle... ska nog vila min kropp lite nu.

Kallt är det idag, var -2 när vi gick iväg i morse! Burr. Barnen hade tjockvantar på sig. O varma kläder..

Ha en bra dag. :-)

Suck

2010-10-20 @ 00:05:32

SUCK!!!

Denna dagen kan sammanfattas med en enda stor SUCK!!


Snart dags för bingen så att man har lite mer kraft imorron. Och hoppas att humöret är bättre med, hos alla i familjen imorrn. Idag va en pissdag, rent utsagt. Ett glas åkte i golvet bla för att jag vart så jefla arg och irriterad... vispade till det med handen när det stog på bordet i köket.. en massa glasbitar o vatten på golvet tilsammans e inte en höjdare att försöka få upp.
*Gggrrrrrrr*

Måste väl köpa ett nytt paraply till Amanda också så att hon får ett hon med när vi går till skola/dagis, jossan hade sitt imorse när vi gick iväg, dock var amandas helt borta, fanns ingenstans alls..så hon började tjaffsa o bråka redan där, om d där jäkla paraplyet, så vi kom väl ca 15 minuter sent....... :-/ Inte alls kul.

Imorron kommer barnens farmor hit och hämtar Amanda kl 8.00, då borde de komma i tid. Men det är inte därför hon kommer utan för att vi ville låta lilla jossan få sova ett tag till och inte behöva gå upp så tidigt, hon var helt slut ikväll och hade jätteont i benen. Ville inte äta eller ens ha välling.. *hm*
Har pratat med 1177 för lite rådgivning ang jossans ben.. får se om de blir nå bättre med det hon sa.
Hon får så himmla ont i benen när hon är trött på kvällen. 
Ska på 4 års kontroll i mitten på November så då ska jag ta upp det där också.

Nä nu ska jag sova, har inget kvar i hjärnan känns det som.

Är med och tävlar!!!

2010-10-19 @ 01:27:26

Jag är med och tävlar om en HTC legend mobil!!



Surfa in till Dennis M du med och var med i tävlingen.

http://dennism.se/2010/october/tavling-vinn-htc-legend.html?_tmp=d86a38df923bb4dc19933c444b4d40212ff01fa0

Jag hoppas jag vinner så jag kan ta lite fina bilder och lägga upp här på bloggen!!

Mitt på ljusa dagen...

2010-10-13 @ 23:53:13

Herregud, man blir ju inte annat än lite mörkrädd.... Inbrott i villa bara några gator härifrån.
Personer som bodde i villan VAR HEMMA under tiden inbrottet begicks(!!) polisen har bla hittat en kamera i skogen när de sökte efter tjuvarna.
Fatta vad fräckt (fult) gjort att ta sig in i ett hus mitt på dagen när man + grannar kan vara hemma och folk är ute och rör sig + det är absolut helt ljust ute, att man som tjuv vågar...måste va typ narkomaner lr nått...?  

Helt absurt!! Står om händelsen på http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.980132-tjuvjakt-efter-frackt-villainbrott .


Lilla Amanda

2010-10-12 @ 12:20:13

Min lilla Amanda är hemma idag, hostandes... Hon vaknade tidigt imorse med hosta och hade svårt att andas pga *äckelvarning* allt slem i halsen...
Fick henne att somna om då iaf så hon sov till kl 8 nånting.
Lillasyster vaknade vid halv 9. Hon är på dagis nu, farmor kom och hämtade henne så hon kunde få komma dit och leka av sig. Amanda är ju inte dålig med feber och så, bara krupphostan, än så länge iaf. 
Så jag tyckte jossan kunde få va på dagis så hon får leka ordentligt, annars är hon bara hemma och bråkar med syrran sin. Åh nu kunde ju farmor komma o hämta henne så det var ju bra, då slapp jag gå ut med Amanda i onödan. Amanda får va hemma idag iaf så får vi se hur det blir imorrn.
Vet ju hur hennes krupp brukar bli.  Dock är det bättre nu än för nått år sen, då var det hemskt varje gång hon blev sjuk. Fick gå ut och gå mitt i natten med henne, mkt läkarbesök mm..
Nåja, som sagt det är bättre med henne nu när hon får det iaf än förut och det är ju bra. Kanske är på väg att växa bort då.

Hade ju tänkt att åka in till stan idag, har ju en liten som fyller år på torsdag...  får se hur d blir med det.
(Firar henne ju på lördag så det är ju tur ifall att Amanda blir sämre eller nått)..

Näe snart dags att hitta på nån mat till oss två då. Sen hoppas jag att hon vill vila lite. För d behöver jag med göra. Sov typ inget inatt.. :-/ Är lite trött nu om man säger så.

Mat, var det ja... kurrar i magen.

Ha d

Måndag den 11:e Oktober

2010-10-11 @ 21:30:13

Ny vecka igen....

Idag är det den 11:e Oktober. Den 14:e fyller jossan min 4 år! Lilla älskade jossan. 4 år redan. Helt otroligt!
(Träffade på en fd dagisfröken idag på samhället, hon hade jossan när hon var liten plutt och hon kunde inte begripa var dem åren tagit vägen och att lilla jossan nu blir 4 år!!) Instämmer helt med henne! :)

Imorse var det förresten så kallt att det var frost, det var ca + 2 grader på vår termometer, antagligen lite kallare ute nere också (bor ju ganska högt upp)... satte på barnen fodrade kläder första gången denna hösten. Och själv plockade jag fram vantar och hade fleacetröjja under jackan...jag frös ändå. Brrr va det kändes kallt.
Snart kommer jag inte vilja cykla när de blir frost på marken(vägen) gillar inte tanken på att man kan ramla omkull med cykeln. Dessutom vill jag inte göra det när jossan sitter bakom mig.... Ja, kallt och friskt var det som sagt, undrar faktiskt när den första snön kommer..
I onsdags var min mamma o Amanda in till stan och handlade en overall till Amanda. (och jossan med såklart), men amanda fick följa med så hon kunde välja själv och prova på plats. Blev en fin rosa didriksson. Mkt bra overaller (barnen har haft det förut). Men hoppas inte de kommer behöva overallerna än på ett tag iaf. :)

Nu väntar jag på att j ska komma hem med pizza, blev så ikväll, barnen var så hungriga o trötta tidigare så vi fixade potatisbullar med bacon till dem, det skulle ju va ngt som gick fort att laga.. Och dom åt mkt båda två. Jossan sov före halv 8. Amanda somnade straxt före kl 21. Tröttisar ikväll.

Imorrn är det simning för Amanda på schemat, skoj för henne. Jossan får väl va ute med dagis och leka som vanligt. Dom är ute mkt. Bra det.

Nu kommer maten... :-)

Ha d gott.