Onsdag

2010-09-29 @ 09:45:40

Onsdag då...

Lämnade barnen i ganska bra tid, dock hade dom gått in på förskoleklassen redan, så kl va väl 8.15 eller så... men iofs inte så konstigt att vi va sena för jag vaknade kl 7.15!!! Liiiiteee för sent om man säger så!
Amanda var duktig ändå med frukosten och det andra, jossan var med duktig. 5 i 8 var barnen färdiga o då fick jag klä mig och så.  Klockan går ju alldeles för fort på morgonen.
Cyklade iaf iväg något sena, men de gick. Tog på jossan den fleace fodrade regnoverallen. Så de skulle gå lite fortare med kläderna istället för jacka+byxa o fleacekläder också.
Var 4+ ute när vi cyklade iväg. Men det blåste så det känndes kallare ändå.

Amanda skulle gå 5 km idag med förskoleklassen. Det är Nibblelunken idag, (De stora barnen går 1 mil och de yngre 5 km)..  tur det är fint väder iallafall, dock blåsigt som sagt men solen skiner.

Ja iaf så åkte jag o jossan vidare till dagis o jag lämnade in henne till frukosten. Mötte sen kokerskan på dagis som kom flåsandes på cykeln skärrad. Hon hade blivit omsprungen av 2 älg kalvar!! (Vid "negerbyn"). Hon hade blivit helt chockad o var lite sen till jobbet. Inte alla dagar man blir omsprungen av det mitt på en cykelbana i samhället. Ja jösses, blir väl så när det är älgjakt(?)...

Sen cyklade jag vidare och letade postlåda, på fel ställe visade det sig för de hade tydligen tagit bort den som jag har postat brev på förut.. så jag fick cykla vidare. (utan vantar)....bbrrrr! Måste skaffa nått sadelskydd till min cykel för jag vart jättekall om rumpan, inte bra ju. *fy tusan*

Näe nu ska jag sätta fart. Måste hämta en bok senare idag som jag beställt också. En bok till skolan.

Ha en bra dag.

Burr va kallt!!

2010-09-28 @ 09:29:11

Hej hej...
Sitter och dricker varm apelsinjuice och så tog jag en limpmacka också. Jag frös så himmla mkt när jag kom hem från att ha lämnat barnen på respektive ställe. Det var 6+ grader när vi åkte iväg. Så barnen fick både vantar och mössa på sig. (Tunn mössa o fingervantar).
Jag kännde att jag också behövde vantar, usch va kallt det känndes. Så lär väl leta reda på dem.
Måste ut snart igen så bäst att jag värmer mig nu innan....ska ner till affären så vi har mat hemma ikväll som går fort att laga. Ska ju iväg på f möte på dagis. Och j blir sen hem så jag lär börja med maten innan han har kommit hem så vi hinner äta allihopa. Duscha ska jag nog göra också innan jag cyklar iväg ikväll.

Imorse gick de bra med barnen. De vaknade på bra humör. Inget tjaffs direkt, förutom jossan som inte ville klä sig... bara sitter på ett ställe o tittar, och det hade vi inte tid med så jag fick lov o hjälpa henne. Annars hade de tagit för lång tid. Hon brukar va duktig att klä sig, men ibland blir de tvärs om. Inte kul om man är lite sen.
(Var lite sen för att vi sov lite för länge, gick upp kl 7, men kom dit då de precis hade gått in i Amandas klass.).

Nej nu ska jag ta o sätta fart här. (Skulle va skönt att ha körkort och en egen bil!!) :)

Oj! :)

2010-09-28 @ 02:22:26

Hello.... Oj va länge sen det var jag skrev något nu. Hehe.. Ja dagarna går i ett och man hinner inte med sig själv i princip.... känns ungefär som om man vaknar på morgonen och sen så är det läggdags typ på en gång.
Några timmar till på dygnet skulle inte skada. Fast eg vet jag inte om jag skulle orka det heller.... ;-)

Ja iaf, September är snart slut nu.... Oktober på fredag... I Oktober så fyller Jossan min 4 år! Herregud! Vart har åren tagit vägen!!
Och som sagt, vart har åren tagit vägen?? Amanda, min stora tjej började ju i förskoleklass på skolan nu i höst, och det går bra där för henne. Många kompisar och så. Som vanligt höll jag på att säga... Dock är hon väldigt trottsig nu.
Imorse kom vi försent till skolan, för då höll hon på med nån teckning hon skulle ge till en kompis när kl redan va 5 över 8...och hon börjar 8.10 *hhmmm*  Tur att vi har nära till skolan iaf. Var iaf där till 8.15 ca.
Men hon e extremt jobbig ibland nu. Skriker högt och har sig... (Väldigt högt)! Borde köpa öronproppar till grannarna...typ. Hoppas den trottsen snart går över,är ju bara (ungefär) ett halvår tills hon fyller 7 år. Då borde de väl inte va lika trottsiga... fast jag vet inte om det blir så mkt bättre då för vi har ju lilla jossan också....hon kan hon med, suck. ;) Amanda har förresten hunnit med att tappa 6 tänder (sammanlagt) nu. Just nu har hon inga framtänder. *hehe* Det ser lite roligt ut.

Imorrn är det föräldrarmöte på dagis. Jag ska dit, J får va hemma och ge barnen mat och lägga dem.
Jag hade barnen ikväll när han va ute i garaget och fixade på vår hemska bil. (Dags för en ny).
Jossan va rejält trött och bångstyrig. 
På måndag, om en vecka alltså är det föräldrarmöte igen som jag får gå på då med, på skolan, för Amanda. Då ska mina föräldrar vara barnvakt, för älsklingen jobbar ju kväll den veckan.
Man lär ju gå på det allra första föräldrarmötet iaf, lite tokigt bara att de var när han jobbar på kvällen.

Sitter förresten o skriver på den nya bärbara datan... en Fujitsu. Med ett tangentbord som är spillvänligt.... :)
Alltså man kan spilla vätska på det utan att det ska hända något. Tyst och bra är den, datorn. :)

Barnen har fått en data i lekrummet också. Fixade in en gammal data är som j hade i skrubben. Sen fick dem skärmen som j hade till sin data för han köpte en ny plattskärm (för 500 kr på elgiganten).
Databordet som barnens data står på är rosa såklart. :-) Det köptes begagnat (150 kr) av en i Arboga. En som faktiskt hette exakt samma som jag heter. Hehe, de va lite kul faktiskt. Stavade lika på namnen också.  :)

Nej nu e de sovdags, även om jag inte vill gå härifrån än, för det är så skönt att bara vara och sitta i lugn och ro själv. Pusta ut ordentligt i ensamheten, det är skönt. (Ibland iaf).

Får ta o skriva av mig lite oftare så de inte blir så långt när jag väl skriver.. :)

Nu natti natti!