Jösses

2010-08-23 @ 10:21:48

Oj va blandade känslor man har!! Idag är första riktiga dagen för Amanda på Förskoleklass!!
Hon börjar alltså skolan! Jösses...... Jag hade gråten i halsen en stund när jag gick därifrån. Det är ju så många saker man tänker på, att man aldrig nånsin kommer lämna henne på dagis igen, att hn börjar bli stor på riktigt....att man vill få tillbaks tiden och att stanna tiden (ibland iaf)...... ja jösses. Ångestvarning? Ja!!

Jag var med 1 timma idag, som ett antal andra föräldrar också var. Sen när de skulle börja med en uppgift runt kl 9 så ville hon att jag skulle gå. "-Du kan gå nu, mamma", sa hon till mig! (Jösses)!!!!

Jag vet att hon klarar sig utmärkt, det har hon alltid gjort i många olika sammanhang, så det är nog mest jag som inte klarar mig.... O nu har jag glömt bort tiden på äggen jag kokar också...shit!  Tankspridd, ångestfylld, men samtidigt glad för Amanda. Något nytt för henne och spännande, många nya kompisar (21 st var dom).
Hoppas hon är glad när jag hämtar henne om ca 60 minuter. Kl: 08.10-11.10 går dem.

Ska som sagt käka lite ägg frukost, sen hänga tvätt och sen gå och hämta lillasyrran. Så får hon följa med och hämta Amanda. Sen hem och fixa lite käk. Ev skulle barnen va hos farmor & farfar en stund på eftermiddagen idag. Får se om de (barnen alltså) vill.

J måste fixa min cykel när han kommer från obbet sen, nån måste ha haft om kull den vid cyklestället, för den var väldigt konstig och gick nästan inte att cykla på, ngt med kedjan eller nått tror jag, sen gnisslade det endel när jag gick med den också.... som den inte brukar göra.  Den stog en liten bit längre ifrån Amandas cykel också, iaf mot vad jag ställde den när vi kom dit.
Det är min farmors gammla damtralla som jag har, den är väldigt gammal men har funkat superbra, så den tål kanske inte så mkt om den åker på lite smällar. Jag har varit mkt försiktig med den. Jag hoppas det är enkelt att fixa iaf. Får gå och hämta barnen nu istället för att cykla. Lite irriterad blev jag.

Jaa nu ska jag ta bort äggen från spisen o käka lite.

Ha en bra dag!

Åhhh i blåbärsskogen...... *haha*

2010-08-20 @ 01:03:27

Åhhh, att man ska vara så sen med allt!! Verkar som det är kört för mig att börja så fort som möjligt nu bara för att man är sen... *suck* Fan att jag inte tänkte på detta tidigare och fixade i årdning! *arg på mig själv*
(Gäller en utbildning)


Igår var vi förreste och plockade blåbär med barnen. Det va jag, min mamma och syrran som är här och hälsar på, och barnen då som plockade. Blåbär vart det inte mkt av, tyvärr, men det va skönt att få andas luft från skogen. Och barnen hade kul med. Dock fick nog Jossan ett getingstick. Hon höll på och lekte med en grej hon hittade där, o plötsligt så började hon att vifta och sen blev hon ledsen och höll sig om pekfingret på ena handen. Där var ett rött märke nu ikväll, så misstänker ett getingstick. Min syrra fick en geting i handen hon med när hon plockade blåbär. Hon tog getingen istället för blåbäret men släppte den lika fort som hon tog i den typ. (Hon märkte ju att de va en geting).
Läskigt när de är så slöa och finns överallt nu verkar det som. I förrgår slog vi ihjäl 3 st här inne på kvällen.
Ang jossan så verkar hon inte vara kännslig mot det iaf, hon grinade en liten stund bara där i skogen, och hade väl ont ett tag men sen verkar det som de va bra. Hon sa inget mer om det iaf. Får kolla imorron hur de ser ut.

Nej nu ska jag kika vidare på kurser distans, finns ju edel att kolla upp på google.