Lördag

2010-07-31 @ 17:55:30

Hej hå.
Lördag då.. på måndag börjar j att jobba igen. Amanda ska ha inskolning på fritidset, så vi ska dit i 2 veckor... sen börjar skolan/dagis. (Den 23:e tror jag det var).

Idag har vi städat endel, bla röjt i Amandas rum och satt upp 2 lampor. Dock fick vi avbryta städningen med att åka in till stan och köpa dammsugarpåsar på Elgiganten. Vi var först till ÖB för att kolla där om de hade men det hade de inte så bev en tur till Elgiganten då...
Först blev det lite andra grejjer på ÖB. Lite allt möjlit blev det, städsaker, deo, o lite gottis också.
Köpte några kryddor också, bla timjan för jag ska göra en kycklinggratäng imorgon. =)

Amanda är ute (om hon inte stack till Elin nu vilket jag misstänker) men iaf så har hon fått en sparkcykel så den har hon varit ute och testat här på gården.

Nu ska vi käka jag är superhungrig!

Kladdkaka med annan smak...

2010-07-31 @ 00:08:55

Hej hå...
Hittade ett recept på kladdkaka medafter eight smak! Jummiii!! =) Ska nog testa den imorron (idag) till efterätt tror jag.

Här är receptet.
Kladdkaka med after eight.
För 8-10 personer.

Ingredienser
3 ägg
4½ dl socker
2 rågade tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1½ krm salt
2 1/4 dl vetemjöl
150 gr smält smör
After eight

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form med avtagbar kant.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten.
Rör ner det smälta smöret i smeten.

Häll smeten i formen och bryt after egiht i bitar och tryck ner dem i smeten.
Sätt kakan längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter.
Den ska vara kletig.
Låt svalna gärna över natten i kylskåpet.

Livstecken

2010-07-21 @ 19:01:37

Hallojsan..
Dags för ett livstecken kanske. =)
Men har man semester så har man.. Hehe. Eller nja de har vi ju till viss del. J arbetar på iaf, för han hjälper sin pappa bygga det där skjulet fortfarande. De trodde det skulle ta 3 dagar, nu har det tagit en vecka sammanlagt. Och de behöver nog ytterligare minst en heldag till. Usch så jobbigt o tråkigt, dagarna försvinner ju.

Igår va vi iaf till Tom tits i Södertälje. Det var roligt. Och det tyckte vi nog allihopa.
Först var de meningen att vi skulle ha åkt båt med mamma o pappa o fiskat lite, men vädret va inte det bästa för att göra det. Dock var det fint o jättevarmt i Södretälje... pratade med mamma på kvällen o hon sa också att det hade blivit finare är sen ocskå. Så typiskt. Men de blir imorgon istället, fisketuren alltså.

Nu har j duschat så nu ska vi ta oss ut o käka nånting. Barnen är ute på lekplatsen.

Annars så har jag bara tvättat, diskat o duschat idag... :) Och slöat, jag sov länge idag, de behövdes.

Nu äta mat!

Ha de gott.

Söndag

2010-07-18 @ 18:37:41

Hej hej...
Söndag nu. Betyder att det är bara 2 veckor kvar av semestern... Hm.. den närmsta helgen skulle bjussa på regn tydligen. Så vi får ändra våra planer. Skjuta upp dem några dagar eller göra ngt annat.
Men jag är sugen på att åka tlil antingen Liseberg eller Gröna lund med barnen. Vi får se hu det blir.
J ska hjälpa sin pappa igen på tisdag ev, med det de bygger, sen skulle ju Onsdagen o torsdagen bjuda på ganska fint väder så då ska man väl passa på att bada igen. Amanda tjatar. Så vi lär väl göra det.

Igår regnade det, under dagen endel sen på kvällen kom en rejäl störtskur. Så idag har vädret varit mulet och jätteblåsigt, nu på sena eftermiddagen tittade solen fram igen men det blåser fortfarande mkt.

Tidigare idag hade vi planer påatt ta en turtill Strömsholm efter maten, men de blev inget av , j var dålig i magen och amanda gick ut och lekte, sen somnade jossan och sov i 1½ timma. J sov bredvid henne också, jag vilade öronen under tiden...
Nu är de iväg till Ica och köper mat för vi, eler jag och Amanda blev sugna på tacos.

Nu är de är igen..återkomer sen.

Örebro

2010-07-17 @ 00:53:19

Hej hå.. Fredag var det "idag" då. (Nu är det natt o jag ska snart sova!) :)

Idag tog vi det lungt. Barnen fick sova tills de vaknade. J tog alltså en pausdag från bygget hos hans pappa. Behövligt antar jag, iaf med den brända ryggen han har..... (Röd som en kräfta!)

Amanda vaknade runt kl 10 i morse då gick j också upp. Jag låg och drog mig en timma till, till 11 m.a.o... när jag kom upp hade inte jossan vaknat ännu!!! Så jag sa till Amanda att gå och väcka henne.
(Hon var förresten torr i blöjan idag med när hon vaknade!) :)

Amanda & J tog o fixade fram lite "frukost". Sen pratade jag med en vän i telefon, hade tänkt göra ett besök hos dem under dagen, men dem var fullbokade hela fredagen. Vi bestämde att vi ska ses på Måndag. Länge sen vi träffade dem så det ska bli skoj.

Vi funderade vidare på vad vi skulle göra denna dagen... kikade å lite internet å olika grejjer, bla så kollade vi på Pettson & Findus o det som man kan åka till i Julita, i Sörmland. Funderar på det, tror barnen skulle gilla det. :)

Iaf så kom vi fram till sen att vi åke till Lek & Buslandet i Örebro! Så vi lagade lite lunch här hemma först sen åkte vi iväg. Det var varmt ute ändå, men lite molnigt. I Örebro var det bra väder... aja, skönt att göra ngt annat än att vara på stranden... ;)
Jossan somnade i bilen på väg dit. Bra det för hon va lite gnällig o så, Amanda räknade husvagnar på vägen dit. Väl framme så tog det en stund innan hon vågade sig på att åka någon ting. Men sen var de full fart, klättrade och åkte rutcherkanor osv. Fikade gjorde vi med. Med en varsin slush, haha. :) Gott med ngt kallt.

Var där inne på lek & buslandet i 3 timmar. Alldeles svettiga var vi alla 4 när vi gick därifrån. :)
Innan vi åkte hemmåt gjorde vi ett stopp på MAX och åt mat. Alla var hungriga.

Se brassade vi hemmåt och slängde oss snabbt in i duschen hemma. :)

Nu sover de gott, o de ska jag med göra nu.

Haha. Ha de gott!

Regn!

2010-07-16 @ 01:24:18

Ikväll började de äntligen att regna. Vad jag minns så har det inte regnat på flera veckor, inte här i Hallsta iallafall. Vi var hos mina föräldrar ikväll o grillade. Det var jättegott. Som alltid med grillat. :)

J hjälpte min pappa att sätta in ytterligare ett nytt fönster. Nu har de 4 fönster kvar att fixa.
Under tiden hjälpte jag mamma att fixa med maten, barnen sprang in o ut och lekte, plockade hallon och grejjade.
Amanda hörde glassbilen på avstånd och stog vid vägen en stund och undrade om den inte tänkte komma dit också... den kom inte. Till hennes besvikelse. Sötisen där. Amanda tappade förresten en till tand iförrgår. Så nu tror jag att hon har tappat 4 tänder sammanlagt, eller om det är 3...hm. Hon börjar bli stor.

Jossan gick på toan flera gånger under tiden vi var där. Hon är utan blöja helt på dagarna nu. Skönt!! har blivit jätteduktig på bara denna tiden vi varit lediga. Dock måste man puscha på henne att gå på potta/toa för hon gör det inte alltid om hon pysslar med något annat... Har väl hänt nån olycka hit o dit, men inte alls lika ofta som de var förut i våras när vi provade detta, då kissade hon på sig typ hela tiden. Tror hon är mer mogen för det nu.
Jätteskönt iaf. Imorse va hon torr i blöjan när hon vaknade också. (Har blöjjan på natten fortfarande).

Hon var ju sen med att lära sig allting så det kanske är därför hon är sen med detta också. Men nu går det ju fint.
Slipper man köpa blöjor till dagis, kanske blir att man tar med ett paket i början för säkerhets skull, men hon är ju stor nu så och börjar bli van att va utan blöjan nu. Så skönt!

Näe nu ska jag väl ta o sova, om det går för de är fortfarande hemskt varmt i sovrummet, rena rama bastun efter denna hetta som varit i ett antal dagar nu. Tropisk sommar har vi haft.
Får se vad de blir för väder imorgn, blir det bra åker vi och badar annars hjälper j sin pappa med att bygga på skjulet, de har hållit på i 2 dagar med det nu.

God natt nu

<3

2010-07-15 @ 02:01:25

love


When the moon hits your eye like a big pizza pie
That's amore
When the world seems to shine like you've had too much wine
That's amore

Fy tusan

2010-07-09 @ 00:53:36

Hej hå...

Den senaste veckan har varit hemsk... Fin start på semestern... vi har varit magsjuka! Började med Amada, sen vaknade jossan igår natt helt nerspydd bååde hoon o sängen...... uääkkk!!! Blev inte mkt till sömn den natten.
Hon spydde dock bara under natten, har inte gjort nått mer sen det, hoppas de är friska nu... Men då är det väl min o j's tur snart, vi har mått kasst idag båda två. Det var en riktig skit dag idag, om man säger så!!

Igår på kvällen var vi till skantzö o spelade mini golf. =) Var riktigt länge sedan vi gjorde det så vi tänkte att vi skulle testa för att ha ngt att göra. Amanda var ju bra igen från magsjukan så hon va rastlös o ville göra ngt också. Det gick riktigt bra. Dock vaart jossan uttråkad eftre ca 8 banor... men hon va duktig ändå tyckte jag.
Utan blöja va hon med o de gick kanon. Hon gick på toan en gång där borta, hon börjar bli riktigt duktig faktiskt, har knappt haft blöjja den senaste veckan faktiskt (förutom på natten). Skönt!
När josan blev uttråkad där på skantzö köpte vi en varsin glass till barnen. då blev hon lite lugnare ett tag, sen började hon springa runt igen o hadde sig. Sprang fram o tiillbaks på banorna fast vi sa till henne många gånger, tillslut ramlade hon på en bana o skrapade upp båda knäna.... då gav hon sig iaf. :P
Vi körde klart golfen sen köpte vi med oss pizza hem.

(Har bilder i mobiltelefonen från minigolfen som jag kan lägga in nån dag)!

Idag fredag har vi tvätt tid kl 7 på morgonen, var lika bra att ta en tid så man får bort mkt tvätt samtidigt.
Det är Power meet inne i stan nu också. Får se om vi tar oss dit nån dag.
På lördag ska vi göra något kul utan barnen, ska bli skoj. =)

Men nu e de sovdags.

God natt

5 Juli

2010-07-05 @ 20:18:53

Hejsan..

Idag är det den 5 Juli, redan. Dagarna far fram, vi började semestern på riktigt idag, alltså det är den första rikitga semsterdagen. Skönt väder var det idag med. Känns dock för varmt ibland, men man klagar väl om det blir kallare.... jag har haft ont i kroppen idag så de blev inget badande idag. Vi tog det lungt helt enkelt. Amanda har varit ute och lekt enhel del, jossan också ett tag.
De var iväg till j' föräldrar o snackade om skjulet de ska bygga nu i veckan, j ska hjälpa hans pappa...
Amanda o jossan ska ta med en liten pool att bada i då, när j hjälper dem.
Vad jag ska göra vet jag inte, städa o tvätta lite iaf. Blir väl att man åker och tar ett kvällsdopp i vågsjön på kvällen eller så efter att han hjälpt dem.
Tänkte testa minigolf nån kväll också får se hur de blir med barnen att spela det, Amanda kan säkert lära sig bra, jossan leker väl mest bara då.. :) Men skoj kan de va, var evighter sen jag spelade minigolf.

Igår var vi på Björnön o badade. Kom hem till kl 22 på kvällen.... hoppsan. :) Men de gör inget när man är ledig, vi badade i några timmar, eller vi o vi amanda, j och jag, jossan vägrade fastän det var varmt i vattnet.
När vi badat färdigt lekte de ett tag i lekparken där också sen köpte vi glass med. Tog Mc donalds på vägen hem. därför kom vi hem så sent.. o dessutom så hade j tappt sin bilnyckel o mobiltelefonen så det fick vi gå och leta efter en stund,tur den kom farm. Tur iaf bilnyckeln kom tillrätta, en telefon är ju inte så superduperviktig, bilnyckeln behövs ju för att ta sig hem... :)

Nu väntar jag på att j ska komma hem med mat, blev att vi beställde pizza... inte bra, men men orkade inte laga något. Måste bli bättre på sånnt där sen... ska ju köra hårt i höst så jag går ner i vikt....

jaja, ha de gott..

Stranden

2010-07-04 @ 12:12:36

Hej hej i värmne. =)

Stranden väntar på oss....... Det är 29 grader varmt idag med. Dock lite små moln o så, men varmt som attan så man behöver få svalka sig iaf. J åkte iväg o köppte köttfärs så vi kan göra köttfärssås o spahgetti, för de går ju rätt fort att göra o ungarna äter det. Sen packar vi väskan o väntar på att fam Blomberg hör av sig. =)
Blir nog Sanda badet idag. Det är bra, där finns ju kiosk me glass, o sen toaletter med, o det är ju bra.

Har lite handdukar i tvättmaskinen som jag hoppas att jag hinner hänga innan vi åker iväg.

Jossan är lite på vrången idag. Kanske är för att det är så varmt.. Hon följde med till affären förresten.
Amanda gick ut för en stund sedan med sitt hopprep, hon övar på att lära sig hoppa.. :)

Nu hoppas jag det tunna molntäcket försvinner så solen tittar fram också. kanske blir som igår att den kom fram på eftermiddagen, de va likadant väder igår... vi får väl se. =)

Varmt!!

2010-07-04 @ 01:24:18

Hejsan.

Supervarmt var de idag, ca +30 grader. Tidigare ikväll var de fortfarande jättevarmt ute. Satt uppe vid Lustigkulla grillen o åt mat och käkade glass med j och barnen. Kl var 20.30 när vi kom hem igen.
Innan vi var där och åt så va vi hos mamma o pappa en stund. Amanda ville hämta sina solglasögon, de va därför vi åkte dit. Sen blev vi kvar en stund o barnen svalkade sig i vattenspridaren, härligt, för de va verkligen varmt o klibbigt. J svalkade huvudet o ansiktet. Hehe.

Tidigare idag så va vi in till Västerås citymarknad. Men de va inget att ha så vi va inte kvar så länge. Åt lunch på ikea gjorde vi också (innan vi var till marknaden). Amanda o jossan åkte karusell nån gång där inne i stan, men de fanns typ inga lämpliga karuseller heller, så Amanda va lite sur över det. Tekoppar för småttingar var det enda, typ, o sen fanns radiobilarna.
Annars var de bara karuseller för större barn. Så de blev besvikna. J åkte radiobilarna med barnen en varsin gång o så åkte de tekopparna. Vi köpe slush för att svalka oss med.

Jag fick faktiskt ett par byxor, eller sånna caprishorts/byxor.... har inte provat dem än så jag hoppas de sitter bra. 80 kr kostade de så de va inte dyra iaf, tur de ifall jag inte kan ha dem. Men jag hoppas ju det såklart.

Ja igår (fredag) var förrseten Amandas sista dagisdag, ever!! I höst blir hon ju skolbarn (förskoleklass).
Dock var det bara missan av fröknarna som var där när vi hämtade barnen, så de blev bara hon som fick present från Amanda. Hon började nästan gråta. :-) (köpte en blomma från Åsby o en liten söt ängel i glas som man skulle ge sina bekymmer till)... Får ge de andra 2 senare. Tycker jag man ska göra iaf när man slutar helt som Amanda gjorde. Känns konstigt att hon inte ska gå där mer. :-O

Nu är de sovdags, ha det gott!

1 Juli 2010

2010-07-01 @ 11:57:49

Hej hej, ja idag är det den 1 Juli 2010. Härligt.
Dock är vädret inte det bästa, men men, den riktiga sommar och semestermånaden har iaf börjat! :-)
Imorgon är det sista dagen innan semestern. Då skulle j ev sluta kl 14 redan. Hoppas det, så vi ev kan åka o bada tidigare. På lördag skulle det bli 31 grader varmt här. Härligt, men nästan för varmt faktiskt. +25 är väl lagom, om det inte är nå moln.

Jag ska snart fixa in lite foton i datan som jag tänkte skicka in som bidrag i en tävling där man kan vinna en systemkamera eller en Canon Ixus kamera, nyare modell. Vore ju roligt. :-)

Ikväll är det öppet hus på Jan pers backe, dagiset (jag säger dagis fast det heter förskola) där barnen ska vara en vecka innan deras dagis öppnar igen efter semestern. De var där förra sommaren en vecka och det gick bra. En utav deras fröknar ska jobba då de ska vara där också så de går nog bra nu med. Men, brukar ju inte va nå problem med mina barn så.

Jaja, ska ta o käka något nu, kurrar i magen.

Ha de gott!