Äntligen

2010-06-30 @ 21:39:51

Hej hå...

Äntligen blev rubriken. För att nu är våra jobbiga grannar borta!!! Äntligen, alltså, som vi kämpat!
Idag sattes det upp en lapp på deras dörr att den som går in där begår inbrott, även de som bodde där alltså. De är vräkta med andra ord!! Yes, så himmla skönt!! :-))
Inte så skönt för dem kanske, men sköter man sig inte så ja, då blir det sådär tillslut. Som de har härjat och stört oss och alla andra grannar i samma trapp då. Så otroligt jävla skönt!!! Nu kanske man får sova ostört också. :-)))
(Kan säga att de var knarkare/missbrukare av droger o alkohol (de va ingen barnfamilj iaf), men jobbigt för dem ändå på ett sätt ju, de va trevliga och så när de hade den perioden att de inte söp/drogade, unga människor i min ålder så det är ju tragiskt att samhället inte kan hjälpa dem mer att komma på fötter)).
Men himmla skönt för oss grannar som blivit störda av dem i prinsip hela tiden de bott här. Alltid någonting om man säger så. Nu slipper man vara rädd och så att något ska hända. *yes*

Nog om det.... men jag är så glad bara över att dem är borta nu, ÄNTLIGEN!!! :-)

Jaja, ikväll var vi hos Åsa o barnen. Blev bjudna på jordgubbar och glass/grädde. De var trevligt.

Nu ska jag kika på Miss marple på tv. sen sova.

28 grader

2010-06-29 @ 15:14:00

Hej hå *pust*...

28 grader i skuggan idag, typ årets varmaste dag?
Jag har gjort iårdning pastasallad att ta med till stranden när j har slutat jobbet, men så ser man att det börjat bli riktigt mulet.... jahap. :-/ Jag som vill bada, är ju helt supervarm o klibbig.
Imorron o på torsdag skulle de ju regna ju, o dessutom så imorron är vi bjudna till Åsa o barnen på jordgubbar & mjölk, så då kan vi ju inte åka iväg. Man måste ju passa på känns det som, denna sommar kommer nog mest bestå av att åka till stranden. Hoppas värmen håller i sig under vår semester också.

Nej nu har jag ont i magen så jag ska ta och vila lite. Hoppas molnen är borta sen... :-)

♥sommar♥

2010-06-28 @ 21:52:45

Sommar, äntligen! Dock en vecka kvar till j har semester, som sagt. Men nu är det riktig sommarvärme iaf.
Vi var till Sanda igår och badade. Första gången denna sommar som vi gjorde det, härligt. Det var ju dock inte så skönt i vattnet än, tyckte jag. Amanda var iaf ingen badkruka. Jossan skrek när j skulle doppa henne, men sen efter ett tag så lekte hon i vattnet med Amanda och Benjamin som också var med. (N&S också).
20 grader stog det att det var i vattnet men det känndes väl kallare för att man va så varm i kroppen. Det var ju 24 grader i luften. Skulle tydligen fortsätta ett tag, med undantag för regn på onsdag/torsdag eventuellt, men sen i helgen skulle tydligen "tyskvärmen" komma in med ca 30 grader varmt!!! Härligt!! :-) Då får man ju verkligen passa på att åka o bada. ♥
Jag sitter o dricker lite apelsinjuice nu, jag hade så ont i huvudet och kännde mig allmänt illamående, så jag antar jag har druckigt för lite idag. Tänkte att apelsinjuice kanske man mår lite bättre av med vitamin i sig också. Ja vi får se....

Amanda och j är hos mamma o pappa. J hjälper dem med fönstren, de sätter in nya. Jossan ligger och sover sen en timma tillbaks, hon behövde sova tidigt. Egentligen Amanda med, men hon fick följa med ändå. Pratade nyss med mamma o hon skulle ev skjutsa amanda hit snart så hon också får sova, om hon ville o om de skulle ta lång tid till med de dem skulle göra ikväll.
Amanda var lite orolig att jag skulle bli arg för hon hade råkat tappa en ring hon hade på sig. :-) Sötisen, klart d inte gör nå om det inte är med flit man tappar bort något. Amanda o mamma hade plockat smultron och då hade hon tappat den någonstans. Det var en silverring(ej äkta) med en liten bild på prinsessor på...

*blev en liten paus här för min mamma kom hem med Amanda och hon ligger nu i sin säng, J kom också hem nu*

O nu ska jag nog ta o dricka lite te sen blir det sängläge för min del med, har så ont i huvudet och mår lite illa. Har antagligen druckigt för lite.

Aja, ha de gott.

Underbart fin kväll ♥

2010-06-26 @ 22:48:04

Hej hopp.

Ikväll är det en jättefin sommarkväll. Klarblå himmel, o fin solnedgång. Hoppas det blir lika fint imorron på dagen också, vi har planerat att åka och bada. ♥
Idag är det Midsommardagen ju... Nästan så att den bjöd på finare väder än gårdagen.... Men iofs så klarade vi oss utan regn hela dagen, dock såg det regnsjukt ut en stund efter lunch. Men de molnen blåste bort, för blåste det gjorde det minnsan. Vi hade problem att kunna tända grillen hos johns föräldrar där vi var med barnen och firade midsommaren.... T & S var iväg med deras husvagn med deras grannar... Lite tråkigt för det brukar ju vara tradition att vara hemma hos dem på midsommaraftonen. Antingen brukar vi ju vara hos dem eller vid Vågsjön.
I år åkte vi inte med till Vågsjön pga att K & B har en hundvalp på ca 6 månader som är väldigt busig och vild.
Så med tanke på Amandas hundrädsla så skippade vi att vara där då, dumt kanske att äventyra hennes rädsla när vi vet att den hunden är så "på". Dock har deras första hund lugnat ner sig. Den kommer fram o hälsar och så sen går den och lägger sig en bit bort berättade min mamma. Bra när de kan sköta sig, hundarna.

Iaf så spelade vi kubb och boule med j's föräldrar igår o det va helt ok. Amanda var jätteduktig på båda spelen.
Hon fick ner kungen i kubb. :-) (Vi hade en stor plan inte en liten som endel gör om det är barn med o spelar).
Amanda tyckte att det var jättekul. Jossan kanske hade lite långtråkigt ett tag men sen började hon o jag att sparka fotboll, det gillar hon jättemycket. Ska ta o köpa en egen boll som hon kan ha kul med här ute också, gör ju inget att man bor i lägenhet...  Klockan stack iväg när man hade de trevligt, och närmare kl 23 kom vi hem.
Barnen sov till halv 11 - 11. Skönt för dem att sova ut.
Lika dant så fick vi sova på midsommaraftonens morgon/förmiddag också. Jossan fick vi lov att väcka då när kl var ca 20 över 11. Amanda vaknade ca halv 11 då. Men inte så konstigt då de var uppe sent på torsdagkvällen också. Var ju midsommarfirande här ute på gården då med 2 olika liveband som spelade till straxt efter kl 22.
Hoppborg var det också och korvförsäljning/kaffe/saft/läsk o lotter.... det var endel folk iaf. Skoj. (Hyresgästföreningen årdnade detta).

Nej nu ska vi kika på film (tror jag) sen är det väl sovdags så man orkar vara uppe och ute imorgon med.

Kram o gonatt!

Bäst att gå ner i vikt då......

2010-06-23 @ 13:09:28

Hej hå...

Läste på Aftonbladet nyss att en man i england hade blivit stoppad från att få gå ombord på sitt flygplan han skulle åka med, varför? Jo, han var för fet!! Herregud, hur fet är man då isf?
Jag som är rätt stor, undrar om jag med skulle bli stoppad????? Man blir ju nästan lite ängslig om det ska vara på det där sättet. Har man bokat en biljett o allt så borde man ju faktiskt få åka med ändå. Har man en plats så har man!
Johns kompis, som är väldigt stor, är nu i Usa. Han verkar ha fått följa med på planet iaf. :-)
Han är typ väldigt stor...*förlåt* .

Näe, men jag tycker det är lite förnedrande. Men samtidigt är det också förnedrande för en själv att vara så pass stor att inte få följa med. Alltså jag menar att man öht har tillåtit sig själv att bli så pass stor. Det är förnedrande mot sig själv...om ni fattar vad jag menar. Att man ens låter sig själv bli tjock, är på ett sätt förnedrande.
Tycker jag iaf. Och personligen så planerar jag faktiskt att gå ner i vikt för att må bra.
Måste ta tag i det där, men det är inte så lätt. Är man fast i en ond cirkel så tar det tid att ta sig ur.
I höst ska jag iaf köra stenhårt, börjar lite smått nu i sommar, men i höst ska jag köpa simkort så jag kan gå till badet o simma mig smal. *haha*... Tror det är ett bra sätt för att i början av sin viktnedgång träna. Bra för alla leder osv o man blir ju inte lika anfådd eller svettig.  Hehe. Iaf inte om man motionssimmar...tror jag? :-)

Näe men allvar... för mig är det dags att sätta fart med att trimma mig själv! Så är det!
Nu är det dags för lite käk.... äta bör man annars dör man! (man kan äta med måtta!). :-)

SOLIG Måndag igen

2010-06-21 @ 15:53:51

Hej hej...
Måndag igen då. Denna dagen bjuder på ganska fint väder dock med blåst och en massa vita frön som flyger runt i luften och irriterar. Snöar det eller? Sen får man in en sånn i näsan o nyser... Irriterad? Ja!
Nysa nysa och nysa det hör sommaren till, för mig iaf. :-/
Men, jag är glad för att solen skiner iaf. :-) Hoppas det håller i sig hela veckan.

Lämnade barnen till dagis i morse, eller inte i morse - i förmiddags. Kom nog dit till kvart över 10 eller så.
Fattar inte att det alltid ska ta sånn tid med allt. Jossan var knepig i morse också, hon svarade knappt inte när man pratade med henne. Snorig var hon med. Påväg att bli sjuk kanske. Skulle ju inte förvåna mig eftersom det är midsommarafton på Fredag.

Nu sitter jag på balkongen med benen i solen. Fick ju lov att ha datan i skuggan annars såg jag ingenting alls på skärmen. Den bländades av solen såklart. *hehe* Men benen får sol iaf. :-)

Cyklade lite idag efter att jag lämnat barnen. Kikade efter andra lekparker till barnen, roligare att variera sig ju.
Hittade en som såg rolig ut, uppe på duvhällarna. Ska nog ta med dem dit imorgon eftermiddag. Fanns plats att sitta på där också med bord.
Men fy tusan... måste skaffa en ny sadel till cykeln!! Haha, rumpan domnar ju bort när man cyklar en längre bit på den där gammla bettan! (Det är min farmors gammla cykel som hon hade när hon var ung).

Haha, nåja...nogsvammlat nu...Väntar på att j ska komma hem med ungarna de cyklade iväg en sväng, bla till affären. Ska göra stuvade mackaroner ikväll så vi behövde mjölk o ägg.

Höres, KRAM!

Bröllop, shopping & lek.

2010-06-20 @ 01:32:53

Lördagen den 19 juni som var..typ nyss.. var det ju som sagt ett stort bröllop här i Sverige,
ett mkt fint sådant mellan Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel Westling.
Tjusigt värre med glittriga kläänningar och fina tiaror på damerna.
Amanda satt och sa; Åhhhhh va fin!!! åt en hel del. =) Hon orkade se en stund sen blev hon rastlös och stack ut *ttsss*. Jag har sett rätt mkt av det, även fast jag sa att jag inte skulle typ.. :)
Det är rätt kul att se dem, även fast jag inte är en så kallad royalist...
(Förresten vilken bröllopstårta de hade, 3.30 m hög 11 våningar tårta!!) :)

Ja ja, brudparet och alla de där gästerna fick trots allt en fin dag i Stockholm med tanke på vädret. Det var mulet till en början men sedan lyste solens strålar igenom. Perfekt. 

I förmiddags var vi till forum här i hallsta och kikade på kläd utförsäljningen, personligen tyckte jag de va rätt dåligt med barnkläder faktiskt. Hittade ett par shorts till Amanda och en tunika med Hello Kitty på också den till Amanda. Jag fick faktiskt också en tunika, en enkl svart...nått annat hittade jag inte. John köpte sig en t-shirt...
Jossan som vi hade tänkt kolla efter byxor/tights till, fick ingenting, fanns inget i hennes storlek tyckte jag. Ja tjocka halkstrumpor (som hon itne behövde alls nu till sommaren ju) iofs o trosor, men nja..... får bli Ullared nån gång i sommar istället.

Efter lunchen sen så var Amanda ute och lekte, j o jossan gick också ut en stund när jag kikade på bröllopet på tv. Sen va j iväg å handlade pommes till kvällsmaten, (lagade kotletter, pommes o bea).
Amanda var ute o lekte ända till kl 8 ikväll, vädret var ju fint och så är det lördag så gör det ju inget.
Hon hade dock svårt att komma till ro när hon skulle sova. Övertrött tös.

Just d j va iväg och hämtade mina föräldrar o syrran som hade varit på fest i Munktorp. Gick bra, inga djur på vägen heller. Flera gånger denna veckan som var har han varit på väg att krocka med ngt djur på väg hem från jobbet när han jobbat kväll. En av hans jobbarkompisar körde tydligen på ett rådjur i veckan...

Nu är det sovdags här. Hoppas på rätt ok väder imorron så vi kan ta oss ut på en ev cykeltur.
Nåja, ha de gott.
God natt


                                      
   (Bilden är lånad från Aftonbladet.se)

Torsdag

2010-06-18 @ 00:50:25

Torsdag, eller ja nu är det iofs Fredag, men jag bloggar iaf om Torsdagen, haha... :-)

Nåja... Ska ta o lägga mig snart, jag är helt slut i kroppen av ingen anledning alls egentligen.
Iaf så var j och ungarna iväg till Emmy idag och städade, J hjälper ju henne en gång i månaden att städa.
Sen va e iväg o lämnade tillbaks biblioteksböcker. Hann inte med att låna nya så det får vi ta en annan dag.
De åt även lunch hos emmy som barnen hjälpte tilll med: Köttbullar.

För att slippa dagis som bara är 2 timmar/dag denna vecka j jobbar kväll så var barnen kvar hos Emmy när j åkte till jobbet. Jag hämtade dem sen på cykeln, Amandas cykel var där hos Emmy så vi cyklade hem. (Jossan har jag ju bakom mig). På vägen hem så stannade vi vid skolan o gungade en stund.
Amanda klättrade även i en klätterställning gick bra flera gången för henne att klättra där.  Men sen ramlade hon ner ifrån den, från högsta topp, det är en sån med 3 delar som man kan hänga i o grejja, den första är jätte låg sen kommer en till i mitten och sen en högre del... kan ta kort senare för att visa vad jag menar, iaf så föll hon handlöst ner i marken från den högsta, som säkert är 1,5 meter upp... föllpå magen, slog i hakan o fick massa grus i munnen skrubbade upp kinden och höger knät.
Hon fick ont i samma ben som hon skrubbade upp knät på. Jisses vad ledsen hon blev. Stackars liten.

Tur i oturen gjorde hon inte illa sig så jättefarligt, även om de säkerligen gjorde väldigt ont att rammla högt uppifrån. Jag trodde först att hon skulle ha gjort illa armen hon landade på (den hamnade under henne), men det värkte bara lite, väl hemma igen kunde hon röra ordentligt på den. Knät hade hon mer ont i isf. Får se hur de ser ut imorron o hur hon känner sig.
Just då när hon ramlade tittade jag bort åt ett annat håll så jag såg inte va som hände, jag hörde bara dunset och hennes skrik o gråt. Ja efter den smällen cyklade vi såklart hemmåt på en gång.
Blev till att tvätta fötterna på barnen o en borsta tänderna och så.
De somnade rätt fort båda två. Amanda i vår säng dock för att de var för livat på ungarna nedanför ute vid lekparken (invandrarungar som får vara ute hur länge de vill typ varje dag som skriker och stojjar). Väldigt irriterande är det faktiskt. Jossan kan somna fastän de härjar där ute, men inte Amanda.

Nu är j hemma också ifrån jobbet, han har ju kvällsvecka, sista kvällen imorrn och innan semestern så skönt. Nu är det 2 veckor kvar. =)

Nej nu är det sovdags... ha de gott.

Sommar????

2010-06-14 @ 22:46:49

Hej hopp.. jag undrar över en sak.
Nämligen detta: Ska det vara sommar nu???
Nja...håller inte med.... Visst det är sommar månad iaf o träden är gröna och blommorna blommar och myggen & harkrankarna osv har kommit, MEN värmen??? Hallå!!!??? Var är den???
Det är den 14 juni nu och det är inte alls varmt, tycker jag. Jag kan tex inte alls klä mig i schorts eller så än, *bbrrr* jag har fortfarande jeans på mig när jag går ut, inte ens tights/leggings lixom. Usch.
Nu får värmen ta och komma, en 25 grader är perfekt (i skuggan alltså).
Då slipper man undra om man kommer att frysa om man går ut. Haha, jag är värsta fryslorten ju.

När blir det varmt i vattnet så man kan bada om inte värmen kommer....aldrig ju. Skulle ju lixom vara trevligt att få bada lite på semestern om 3-4 veckor då j har semester. Barnen o jag tar semester efter midsommar!
Sen är de lediga tills Amandas inskolning kommer igång i Augusti. Ganska lång period, men blir nog skönt...om det får vara bra väder!
Det hoppas jag på annars blir vi nog rastlösa inne. Vore ju kul att kunna cykla upp till badet med barnen, till nån annan lekpark osv...utan att det regnar. Eller hur? =)

Blir det en riktig "piss" sommar så hoppas jag att vi kan ta oss nånstans med flyg i kanske 1,5 vecka eller nått.
Vore underbart skönt, skulle man behöva nu!

Näe nu ska jag softa vid tv'n en stund innan sovdags, j fixar med sina gammla datorer, skruvar i dem o grejjar.

Ha det gött, kramis!

Keso

2010-06-09 @ 16:54:36

Hej hej...
Idag har jag för första gången smakat och ätit ganska mkt Keso!!
Köpte en liten burk med smak av grillad paprika, o det var helt okej måste jag säga.
En ny upptäckt för mig, hihi... Åt det med tomat och rädisor, helt okej som sagt och gott som enkel lunch!

Ja de blir nog fler gånger jag köper Keso. Bättre att äta det än ingenting alls som det kan råka bli ibland för mig om jag är ensam hemma.
Jag brukar vara kräsen på nya saker jag ej smakat förut, men detta var alltså helt okej, förvånansvärt bra för min del. Haha. Lite stolt att jag vågade smaka faktiskt. =)

Nu väntar jag hem J, han skulle till affären en snabb vända efter jobbet sen ksa vi fixa tacos till kvällsmat idag.
Är ju lill Lördag. =)

Tvättmaskinen är färdig också så jag ska väl ta o hänga det medans vi väntar på han.

Lite mulet väder idag, inte nån sol, men faktiskt ca +22 grader ute ändå. Rätt okej måste jag säga om det med!
=))

Räkmacka

2010-06-08 @ 13:27:23

Hej hopp...

Har nyss gjort mig en egen räkmacka (inte alls svårt), har ägg, majonäs, tomat, sallad o citroner på och såklart räkor... den ligger här på tallriken och drar sig lite innan jag ska hugga in på den.. hehe. =)
Mackor smakar ju bäst efter en liten stund när de har dragit till sig smaken av det som är på, typ... Tycker jag.
Har grovt bröd så det är en nyttig macka iaf. Majjon är väl kanske inte nyttig men det andra är ju det.
Nyttigt o gott. Jaja... Var inte så sugen på nån annan mat så jag tog detta, bättre än inget.

Mmmhhmm nu rullar molnen in över Hallsta idag igen då.. Jag trodde detta kunde bli en fin dag hela dagen, men näe då. I morsa o i förmiddags var det knappt inte ett moln, lite blåst men varmt o skönt ändå. ca 20 grader.
Tog och kokade ägg som jag tänkte vi kunde ha i tonfisksalladen på picknicken..men d blir väl ingen picknick idag heller då. Hade tänkt åka upp till Skantzsjön med barnen o j om de va fint väder ikväll och käka kvällsmaten där.
Jaja vi får väl ta det en annan gång då.
På fredag hoppas jag det är fint, eller iaf att det inte regnar.. på eftermiddagen (mot kvällen) då är planen att gå på familjekväll på dagis. Man får ta med sig fika och sen bjuder dem på korv också.
Ja får hoppas det är relativt bra väder då iaf.

Nähe om jag ska ta o börja käka då, sen ska jag "slänga iväg" några jobbansökningar.

Ha de gott

Pizza ... o lite allt möjligt.

2010-06-03 @ 18:21:03

Pizza dags snart...

Väntar på att J ska komma hem med Pizza. *fyfy*... Blev det idag för de blev så sent med saker vi gjorde o så har vi tvättstuge tid kl 19 nu idag. Så det behövdes något snabbt då. Dåligt alternativ men, kom inte på ngt annat.. Vad brukar ni laga om ni har bråttom med maten? Är så dålig med sådant där. Måste bli bättring på det.

Vi var tvungna att ta en tvätt tid där nere i tvättstugan hade så mkt lakarn och handdukar. Och när vi har det så brukar vi tvätta där nere även fast vi har tvättmaskin här hemma. Skönt att få allt upptvättat samtidigt.

Amanda är hos Johanna. Hon följde med dem hem direkt från dagis och så fick hon äta där också. Åsa (Johannas mamma) är så snäll så. Amanda gillar att vara där. De (Johanna och Amanda alltså) hamnade i samma förskoleklass också så det är bra. Kul för dem för de leker så bra ihop.
Om vi flyttar så ska vi försöka hitta ett hus i närhetn av där de bor, eller ungefär iallafall. Måste ju iaf ha på samma sida som skolan ligger så det inte blir en annan skola.
(Måste bort härifrån, så vi letar efter ngt att flytta till, hälst relativt snart står inte ut med våra hemska grannar som bara bråkar hela tiden!!!)... usch!

Oj nu har jossan somnat på soffan... hm inte bra. Trött tös det där. Hon har ju intn ens hunnit äta. Måste försöka få liv i henne.. återkommer ikväll sen. hehe. =)

Juni månad

2010-06-03 @ 01:00:49

Juni månad - Officiell sommarmånad...? Så, nu är det inte vår längre, det borde väl vara sommar, eller hur? :)
Dock känns det inte riktigt som det än. Vet inte varför jag tycker det faktiskt. Antar det behövs lite mer värme först. Än är det "bara" runt 20 grader, ja eller nånstans ellan 19-23 grader. Men kan ju inte neka till att det är skönt, men jag som är en fryslort klär inte av mig mer än, jag har kort ärmat men långbyxor ännu, fryser för mkt för att ha annat.
Jag har fortfarande två täcken + en filt när jag ska sova. Är jag en fryslort eller inte? :P
Maken o barnen har bara täcket på nu, alltså det som man stoppar i det tjockare täcket i.. Kommer inte ihåg vad det heter just nu.. påslakarn? hehe. :) Maken använder förresten aldrig sitt tjocka täcke, då svettas han.

Idag va J hemma från jobbet, han var/är jätteförkyld. dock något bättre iaf, antagligen för att han fick vila och ta det lungt på dagen. Han sov ett antal timmar. Ingen feber iaf men väldigt förkyld.
Som jag och jossan också har varit. Dock hade nog vi en blandning av förkyldning och pollenallergi misstänker jag. Ja jossan har troligen det hon med nu. Hon får medicin på morgonen, Clarityn 5 ml. (Flytande medicin).

Ja det är iaf skönt med värme igen. Ingen mer snö garanterat än på ett par månader..(hoppas jag)! Haha.
Och det är underbart att det luktar vår (sommar) och blommor ute nu! Härligt.

Nu är det sovdags här.. jag har ett par bilder jag har tänkt lägga in ett tag nu, men det får jag ta en annan dag.

Kramis o natti natti!