Jättegott med hembakade Grova tekakor.
Här är receptet. (Ursprungligen från Tasteline.com).
Ingredienser
1 l |
8 dl |
175 gram |
75 gram |
0,5 dl |
2 l |
1 tsk |
2 dl |
Tillagning
Gör så här:
1. Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca. 2 timmar.
2. Smält smöret och blanda i.
3. Rör ut jästen i sockret och blanda i det i smeten.
4. Vetemjölet, saltet och den rivna osten blandas i och arbetas till en smidig deg.
5. Låt jäsa i 20 minuter.
6. Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca. 10 cm i diameter till tekakor.
7. Låt jäsa i 30 minuter på plåten.
8. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 10-12 minuter.
9. Låt kallna på galler under bakduk. Går bra att frysa.
1. Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca. 2 timmar.
2. Smält smöret och blanda i.
3. Rör ut jästen i sockret och blanda i det i smeten.
4. Vetemjölet, saltet och den rivna osten blandas i och arbetas till en smidig deg.
5. Låt jäsa i 20 minuter.
6. Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca. 10 cm i diameter till tekakor.
7. Låt jäsa i 30 minuter på plåten.
8. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 10-12 minuter.
9. Låt kallna på galler under bakduk. Går bra att frysa.